بر اساس تحقیقات به دست آمده، افرادی که دچار خروپف در خواب میشوند، بیشتر از سایر افراد در معرض خطر سکته مغزی قرار میگیرند. دکتر عباس غلامی میگوید، عارضه خروپف بیشتر، مردان و افراد چاق را درگیر میکند و البته این عارضه در مردان بالای ۴۰ سال و زنان بالای ۵۰ سال، بیشتر دیده میشود.
همان طور که میدانید خروپف نوعی اختلال در خواب است که سبب ایجاد خستگی و کسالت در شما میشود و حالتی خواب آلوده در چشم هایتان ایجاد میکند. اما متأسفانه خطرات خرناس به بیش از خستگی و کسالت میرسد و مشکلات جدی تری نظیر فشار خون، تنگ شدن عروق بدن، افسردگی و … را ایجاد میکند. البته اگر این عارضه درمان نشود، ممکن است سبب ایجاد سکته قلبی و مغزی در افراد گردد و گاهی اوقات منجر به مرگ گردد.
یکی از بیماری هایی که در رابطه با خروپف در افراد ایجاد میشود، آپنه خواب است. آپنه خواب به معنی قطع شدن مکرر تنفس در هنگام خواب است و در صورتی که درمان نشود، میتواند سبب سکته و در نهایت مرگ افراد شود. توجه داشته باشید که آپنه خواب به صورت بی اختیار رخ میدهد و شما هیچ نقشی در قطع شدن تنفس خود ندارید و البته نمیتوانید این اتفاق را کنترل کنید.
بنابراین خروپف زمانی خطرناک میشود که سبب ایجاد مشکلات در زندگی مشترکتان گردد. البته اگر سبب ایجاد آپنه خواب و انسداد تنفسی شود، میتواند جان شما را نیز تهدید کند.
آپنه انسدادی خواب یا همان OSA یک بیماری جدی است که در آن، مسیر عبور هوا در بدن شما برای مدتی قطع میشود و شما بدون اکسیژن میمانید. حال برای این که، دوباره مجاری تنفسی شما باز شود، باید از خواب بیدار شوید. البته این بیدار شدن به صورت بیدار شدن واقعی اتفاق نمی افتد و به همین دلیل نیز شما در طول روز همواره احساس خستگی خواهید داشت چرا که نتوانسته اید در طول شب، در خوابی عمیق فرو روید.
خطرات خروپف در دوران بارداری
همان طور که تا اینجا فهمیدید، خروپف یکی از نشانه های بیماری انسداد تنفسی یا همان آپنه است که در آن تنفس به صورت غیر ارادی در خواب و تا ۱۰ ثانیه و یا بیشتر قطع میشود. گاهی اوقات ممکن است تعداد این انسداد های تنفسی در طول شب به حدود ۴۰۰ تا برسد و این یعنی بدن مادر و جنین برای مدتی طولانی بدون اکسیژن میمانند.
نبود اکسیژن کافی سبب آسیب به رگ های خونی میشود و عملکرد صحیح قلب را به مخاطره می اندازد. از طرفی سبب ایجاد اختلال در دیگر ارگان ها و مسمومیت در حین بارداری میگردد. از طرفی با کمبود اکسیژن رسانی از طرف مادر، فرایند رشد جنین دچار اختلال میشود و نوزادی کم وزن و کوچک به دنیا می آید.