درمان خروپف

خروپف بعد از عمل بینی

درمان خروپف بعد از عمل بینی
فهرست مطالب

اگر به تازگی عمل بینی انجام داده باشید، احتمالاً یک سری عوارض جانبی را تحمل می‌کنید که در طولانی مدت برطرف خواهد شد. یکی از این عوارض یا یکی از مشکلاتی که برای خیلی از افراد اتفاق می‌افتد، مسئله خروپف است که شاید به این راحتی‌ها برطرف نشود. به خاطر همین باید راجع به آن آگاهی بیشتری داشت. اگر می‌خواهید در مورد درمان خروپف بعد از عمل بینی اطلاعات کاملی داشته باشید، این مقاله مخصوص شماست. در این مقاله به طور کامل برای شما توضیح خواهیم داد که این خروپف‌ها چرا اتفاق می‌افتد و چگونه باید با آنها رفتار کرد.

 

خروپف چیست؟

برای درک علت خروپف، ابتدا باید تعریفی از آن داشته باشیم. وقتی که در حال خواب هستید و تنفس خود را انجام می‌دهید، ممکن است با یک صدای خشن و ناخواسته همراه باشد، این پدیده را خروپف می‌نامند. عمدتاً این صدا به علت جریان هوا در میان بافت‌های استراحت کننده پشت گلو ایجاد می‌شود. جریان هوا باعث لرزش بافت‌ها می‌شود و صدای خشنی تولید می‌کند که به آن خروپف گفته می‌شود. اگر گاهی اوقات و در شرایط خاصی خروپف تجربه می‌کنید، نیازی به نگرانی نیست، اما اگر این مشکل به صورت مکرر پیش آید، ممکن است نشانه‌ای از وجود بیماری خاص باشد.

 

علت‌های خروپف بعد از عمل بینی

از آنجایی که خروپف بعد از عمل بینی یک اتفاق رایج است، به خاطر همین بسیار مهم است که ما علت اصلی را پیدا کنیم. درست است که علت کلی و اصلی همان عمل بینی است اما در افراد مختلف ممکن است مشکلات بعد از عمل بینی متفاوت باشد که روی وضعیت بدن تاثیر می‌گذارد و باعث عوارضی مانند خروپف می‌شود. علت‌هایی که بعد از عمل بینی عامل ایجاد خروپف هستند، شامل موارد زیر خواهند شد:

 

انسداد و گرفتگی بینی

بعد از عمل بینی شرایط کمی متفاوت‌تر از حالت عادی است. ممکن است پیش از این نیز گاها خروپف می‌کردید که به خاطر آلرژی و  سرماخوردگی تشدید پیدا می‌کرد؛ اما بعد از عمل این موضوع در حالت عادی هم اتفاق می‌افتد ‌که علت آن هم انسداد و گرفتگی بینی است. چراکه مسیر جریان هوا تنگ‌تر شده و گاهی اوقات انسداد پیدا می‌کند و همین باعث می‌شود که بدن برای دریافت اکسیژن بیشتر تلاش کند. اینگونه یک نوع کشش شدید داخل گلو اتفاق می‌افتد،  چسبندگی بافت گلو رخ می‌دهد و همین باعث خروپف خواهد شد.

 

وجود مخاط داخل بینی

بعد از اینکه عمل بینی انجام می‌دهید؛ ممکن است که مخاط داخل مجرای بینی شما تجمع پیدا کند که معمولاً به خاطر اسپلیت‌های داخل بینی هستند. این موضوع کاملاً موقتی است. یعنی بعد از اینکه وضعیت به حالت عادی برگردد، تولید مخاط به حالت طبیعی خودش می‌رسد و شما دیگر خروپف نخواهید کرد.

 

انحراف تیغه بینی

خروپف بعد از عمل بینی ممکن است به خاطر انحراف در تیغه باشد. بینی در حالت عادی بافت غضروفی دارد. غضروف وسط بینی باعث جدا کردن سوراخ سمت راست و چپ می‌شود. اگر شما انگشت خود را داخل سوراخ بینی قرار دهید، تیغه بینی را می‌توانید احساس کنید که به آن سپتوم هم گفته می‌شود. ممکن است که بعد از عمل؛ تیغه بینی به سمت راست یا چپ انحراف پیدا کرده و موقعیت آن تغییر کند. این انحراف باعث انسداد و گرفتگی حفره‌های بینی و در پی آن خروپف خواهد شد.

خروپف بعد از عمل بینی

پولیپ بینی

از دیگر علت‌های خروپف بعد از عمل بینی ممکن است که پلیپ باشد. پلیپ یک توده خاکستری و در بعضی شرایط بی‌رنگ است که داخل بینی وجود دارد و حاصل از مخاط سینوس یا مخاط داخل خود بینی است. گاهی اوقات این پلیپ شبیه به یک زائده کاملاً نرم در داخل بینی ظاهر می‌شود. در بعضی از شرایط هم ممکن است که هرگز قابل مشاهده یا قابل لمس نباشد. اگر اندازه آنها کوچک باشد، معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند و کسی هم متوجه آنها نخواهد شد. التهابات موجود در مجاری بینی سینوس‌ها می‌توانند پولیپ را به وجود بیاورند. اگر پولیپ بزرگ باشد یا تعدادشان بالا باشد، باعث گرفتگی بینی و خروپف می‌شود.

 

وضعیت و پوزیشن نامناسب سر

خروپف بعد از عمل بینی ممکن است به خاطر رفتارهای غلط شما باشد. وضعیت نامناسب سر یا طاق باز خوابیدن عاملی برای تشدید خروپف است. بعد از اینکه عمل بینی انجام می‌دهید، حتماً دستورالعمل‌هایس که پزشک به شما تاکید داشته را رعایت کنید. به پهلو خوابیدن می‌تواند یک راه مناسب برای کاهش احتمال خروپف باشد.

بهترین حالت این است که یک بالش کوچک سفت برداشته و پشت خود قرار دهید تا طاق باز نخوابید و پوزیشن خوابیدن به پهلو را حفظ کنید یا اینکه می‌توانید از بالشی بزرگ استفاده کنید تا سرتان نسبت به بدن بالاتر قرار گرفته شود و خروپف تا حدممکن قطع شود.

 

مواد مخدر و الکل

مصرف الکل و مواد مخدر می‌تواند عاملی برای خروپف باشد. حتی در حالت عادی اگر عمل بینی هم انجام نداده باشید و از این مواد استفاده کنید، خروپف بیشتر می‌شود. علت هم این است که این مواد سیستم عصبی مرکزی را ضعیف می‌کنند و همین باعث می‌شود که کام دهان، عضلات دیافراگم و فک به طور کامل شل شده و قادر به عملکرد طبیعی و معمولی خود نباشند که همین خروپف را ایجاد می‌کند.

 

بیماری تنفسی

در مواردی خیلی نادر ممکن است که بعد از عمل بینی یک سری بیماری‌های تنفسی به وجود بیاید که تنفس را هم برای افراد سخت کند. این اتفاق معمولا به خاطر کوچک شدن سوراخ بینی رایج‌تر است. اگر بیماری زمینه‌ای داشته باشید، قبل از عمل بینی باید با پزشک‌تان صحبت کنید.

 

استفاده از بعضی از داروها

خروپف بعد از عمل بینی ممکن است به خاطر استفاده از بعضی از داروها نیز باشد که مشکلات تنفسی را به وجود می‌آورد. با این حال اگر نیاز به تعویض دارو بود، حتماً پزشک متخصص باید این کار را برایتان انجام دهد.

 

خستگی و کمبود خواب

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند عاملی برای خروپف بعد از عمل بینی باشد، کمبود خواب و خستگی بعد از این جراحی است که مجاری تنفسی را شل کرده و همین سبب خروپف می‌شود.

 

خروپف بعد از عمل بینی

راه‌های درمان خروپف بعد از عمل بینی

بعد از اینکه عمل جراحی بینی برایتان انجام می‌شود و خروپف می‌کنید، بالاخره باید به دنبال راهکارهایی باشید که بتوانید آن را درمان کنید. درست است که این مسئله در بین خیلی‌ها رایج است و اتفاق می‌افتد اما چه بهتر که به دنبال درمان باشید تا خود و اطرافیانتان به خاطر سر و صدای خروپف آزار نبینید. دو مورد جراحی است که برای درمان قطعی خروپف توصیه می‌شود و شامل موارد زیر خواهد بود:

جراحی پولیپ بینی

وقتی که توده نرم در مسیر بینی یا در مسیر سینوس‌ها تشکیل می‌شود و به عنوان پولیپ بینی شناخته می‌شود، التهابات حاصل از آلرژی و آسم بیشتر رخ می‌دهند. همین باعث انسداد پولیپ مجرای بینی خواهد شد و فرد را دچار مشکلات تنفسی می‌کند که حتماً باید با جراحی پلی ببینی برطرف شود.

پزشک یک لوله آندوسکوپی استفاده کرده که به صورت ذره بینی است و را وارد مجرای بینی می‌کند. دوربین به سمت سینوس‌ها حرکت می‌کند و بعد از اینکه موقعیت دقیق مشخص خواهد شد، با استفاده از تجهیزات مخصوص پولیپ را تراشیده و درمان انجام می‌شود.

جراحی سیتوپلاستی

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند عاملی برای درمان قطعی خروپف بعد از عمل بینی یا حتی دلایل دیگر باشد، جراحی سیتوپلاستی است. زیرا ممکن است انحراف تیغه بینی عامل این مشکل شده باشد که راه هوایی را مسدود می‌کند. شما با جراحی سیتوپلاستی می‌توانید خیلی راحت تقارن را به وجود بیاورید و خروپف را برطرف کنید.

البته خیلی از افرادی که عمل بینی زیبایی انجام می‌دهند، تقارن بینی‌شان درست شده و انحرافات برطرف خواهد شد؛ اما از طرفی هم ممکن است در بعضی از شرایط بعد از جراحی زیبایی نیاز باشد که دوباره یک عمل دیگر داشته باشید که به آن جراحی بینی ترمیمی هم گفته می‌شود تا مشکلات کاملا برطرف گردد.

راه‌های درمانی دیگر

به غیر از دو مورد جراحی که معرفی شد، راه‌های درمانی دیگری هم برای بهبود خروپف بعد از عمل بینی وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • از مصرف داروهای مسکن و شیمیایی تا حد امکان پرهیز کنید.
  • پوزیشن خوابیدن خود را کمی تغییر دهید. مثلاً اگر طاق باز می‌خوابید، سعی کنید که از این به بعد به پهلو بخوابید.
  • از چاقی و اضافه وزن جلوگیری کنید و همیشه حواستان به تناسب اندام باشد.
  • اگر به چیزی آلرژی دارید، در معرض آن قرار نگیرید.
  • فضای اتاق را مرطوب نگه دارید، زیرا گاهی اوقات خشکی زیاد هوای اطراف خروپف را تشدید می‌کند.
  • الکل و هر گونه مواد مخدر و سیگار را ترک کنید و زیر نظر پزشک متخصص باشید.

 

خروپف بعد از عمل بینی چقدر طول میکشد ؟

عموماً بعد از عمل جراحی بینی، خروپف در طی 3 ماه اول شایع است؛ زیرا در این دوره، تورم مجرای بینی را باریک می‌کند. با کاهش تورم، معمولاً تا 2 تا 4 هفته بعد از جراحی خروپف رفع می‌شود. اندکی مواردی از خروپف پس از 6 هفته نیز گزارش شده‌اند، اما این اتفاق کمتر رخ می‌دهد.

Does Your Partner Snore? Long خروپف بعد از عمل بینیTerm Health Effects of Snoring

6

جمع‌بندی

خروپف بعد از عمل بینی یک اتفاق رایج است و افراد ممکن است به دلایل مختلفی آن را تجربه کنند. خدر اکثر موارد، خروپف در عرض چند هفته یا چند ماه پس از جراحی به طور کامل از بین می رود. ما در این مقاله به طور کامل برایتان توضیح دادیم که چه دلایلی می‌تواند باعث خروپف بعد از این نوع عمل جراحی شود و چگونه باید با آن رفتار کرد. همچنین دو مورد از روش‌هایی را به شما معرفی کردیم که می‌تواند به طور قطعی اینگونه خروپف‌ها را درمان کند. اگر هم به مطب دکتر عباس غلامی مراجعه کنید، ایشان می‌توانند به خوبی راهکارهای درمانی مفید و موثر را به شما توضیح دهند.

برچسب ها:, , , , , , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط: